The Angelica Society (Group #1)

Del 3 - Springer Mound & The Canal IV

Söndagen den 25:e - tisdagen den 27:e november 1928

Tisdagen den 27:e november 1928 styr Lawrence Bacon ut i den mörka, molniga och frostkyliga Londonnatten. Då och då skymtar en stor fullmåne bakom molntäcket. Donald Maxwell Grant och Harlan Regan skuggar honom under hans promenad ner mot den närliggande kanalen och dess lagerlokaler. De håller sig på behörigt avstånd – de minns Vincent Tucks rapport.

Till slut hittar Bacon det han letar efter – en uteliggare som försökt ta sig in i ett av lagerhusen men som istället nu byltat in sig i trasiga kläder och filtar. Bacon lyfter sina armar mot himlen och medan ett fruktansvärt, tjutande ljud tilltar i styrka ser Grant och Regan hur uteliggaren skakas av konvulsioner, skriker och svär av smärta. Grant avfyrar sin revolver och Bacon tar en kula i benet. Han skriker efter Coombs, som inte infinner sig. Efter ett kort handgemäng mellan Bacon och Regan halkar den förre ner i kanalen och slår huvudet i en sten och dör. Den mystiske W Gresty har fått sin vilja fram och Bacon är nu inte längre ett problem. Regan och Grant plockar på sig hans benvissla, hemnycklar och en mystisk, slät sten med en inhackad runa. ur hans fickor.

Under tiden detta pågår smyger Dr. Cecile Ashbury in på Bacons tomt och bryter sig in i hans hem. Där finner han gamla möbler, anteckningsböcker, tidningar och enorma mängder böcker. De han finner som är av störst intresse plockar han på sig medan han systematiskt genomsöker huset.

Efter ett tag börjar det bli allt tydligare att han inte är helt ensam i huset; det är någon som går omkring på den nedre våningarna, de han redan undersökt. Lagom till detta dyker herrarna Grant och Regan upp vid huset. Vad det nu var i huset kliver upp på övervåningen. Ashbury har svårt att riktigt minnas vad det var för något, huruvida det kröp eller gick eller ens hur många lemmar det hade. Tydligt är i varje fall att det är något onaturligt. När Grant och hans livvakt Herr Grösse avancerar upp för trapporna tycks varelsen fly genom att slå sig ut genom ett av de förspikade fönstren. Det visar sig senare att den efter det också anföll Regan, som undersökte källardörren utifrån. Regan klarar sig, men inte utan permanenta men.

När det dessutom visar sig att källaren, som varelsen kommit ifrån, luktar likadant som den tjärliknande substansen i Clare Melford – som rutten frukt – och att det verkar finnas fler av dem där nere så väljer herrarna att slå till taktisk reträtt.

Med sig från dagens äventyr har de:

  • The Turner Codex
  • Ett intrikat klockspel i silver
  • En kopp i koppar, täckt av mystiska runor
  • Totalt tre stycken släta stenar med de äldres tecken (elder sign) på.
  • Kungen i Gult på italienska
  • Ett manus till Carcosa eller Drottningen och Främlingen
  • Ett exemplar av Der Wanderer durch den See
  • En till benvissla – totalt har de nu tre.
  • Ett exemplar av Principles of Nature, Her Divine Revelations and a Voice to Mankind, från 1847, med en dedikation till herr Bacon. Måste vara Lawrences pappa. Eller farfar. Eller något.
  • Spridda gamla räkenskaper från Bacons firma. Den verkar ha gått i arv.

Framför sig har nu sällskapet framför allt den 30:e, då Robys hearing ska äga rum i Hereford.

Comments

krank krank

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.