The Angelica Society (Group #1)

Del 4. The Flight North II

Lördagen den 1:a december till måndagen den 10:e december 1928

Delia svarar på sällskapets brev, med att hon inte känner till Nugs gård eller Atkinson. Och inte har något emot att Alexander sitter kvar?
De svarar med att informera henne om att han är på rymmen.

Herrarna åker tillbaks till London. De besöker Slade School of Fine Arts, som är en del av University College. Där har tydligen Edwards studerat. De pratar med administratören Edward Holmes, och får veta att Edwards var en enstöring, konstnär med framtidsutsikter, men försvann innan han tog examen. Homes försökte kontakta Edwards men misslyckades.

Edwards brukade vara mycket intresserad av arkeologiska resor Holmes brukade genomföra. Framför allt ett besök han och hans grupp gjorde till Springer Mound 2907. De hittade krukskärvor som nu innehas av en Burton Craig.

Den 8:e december får sällskapet brev från Delia, där hon skickat vidare en lapp från Alexander. Där står det att han är i Edwards hus vid Loch Mullardoch och att “things will move quickly now”.

Samma dag ser de en dödsruna för Bacon i Occult Magazine, där Perudabo (Aleister Crowley) pratar om Bacon och om Edwards (The Laird of Mullardoch).

Den 9:e december(?) reser sällskapet upp mot Inverness och Loch Mullardoch. På vägen träffar de på en räddhågsen kultist som de lyckas skrämma tillräckligt för att få honom på andra tankar. Han avviker.

I Inverness passar de på att skicka meddelanden till Grahame Roby, Herefordpolisen och till Scotland Yard.

Väl på plats, den 10:e, traskar de genom vinterlandskap tills de hittar en port. Som visar sig leda till Carcosa.

Comments

krank krank

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.