The Angelica Society (Group #1)

Del 5. To Walk on the Earth in Carcosa II

Några dagar i mitten av November 1928

Innan herrarna Grant, Ashbury och Regan går in till Alexander stöter de på Dr. Benjamin Roberts som inte verkar helt klar över hur han egentligen kommit till Carcosa.

De kliver in och pratar med unge herr Roby, som verkar betydligt klarare i huvudet nu än tidigare. Han går med på att hjälpa dem ta sig till palatset, där Montague Edwards tydligen håller på med något.

Under färden informerar Alexander om att det är en mycket dålig idé att försöka åkalla Hastur när man är i Carcosa. Han kommer inte att komma i formen av Kungen i Gult utan i sin sanna form, och då går Carcosa under och sannolikt också jorden eftersom porten fortfarande är öppen.

Alexander och herrarna åker båt och ser konstiga saker i vattnet. De kommer till palatset, där de irrar runt ett slag. De ser tecken på att Michael Coombs smyger runt och mördar folk, och träffar en mystisk kvinna iförd demonmask, som de genast hamnar i hangemäng med — Grant blir skadad innan de övriga lyckas lugna ner kvinnan.

De tar sig vidare mot den stora öppna palatsgård där festligheterna, maskeradbalen, äger rum. De ser att alla verkar frysta i ögonblicket, utom Edwards och ett antal kultister som verkar spela upp en version av pjäsen Den gule kungen som en form av ritual. En bit bort skymtar de också Coombs. Ashbury(?) gör ett försök att skjuta mot honom, men lyckas inte få ner honom. Coombs flyr.

Herrskapet konfronterar Edwards och övriga distraherar honom genom våld medan Regan använder Tezchaptls klockspel för att fånga in kraften från ritualen. Det får alltihop att falla samman, ritualen avbryts, och allt blir konstigt när Hastur bryter igenom. Herrarna flyr genom en portal i en trädgård på baksidan av huset, men inte innan Grant(?) får in ett perfekt skott i huvudet på Coombs. Alexander stannar i Carcosa.

Det verkar som att Hastur inte bröt igenom ordentligt, för även om det blev en del mystiska dödsfall så gick jorden inte under. Herrarna Grant, Ashbury, Regan och Roberts hittas i snön och hjälps tillbaka till civilisationen.

Och därmed slutade den första delen av kampanjen Tatters of the King.

Comments

krank krank

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.